Το Υπουργείο Παιδείας "τίμησε" δεόντως τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Το Υπουργείο Παιδείας "τίμησε" δεόντως τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Αρ. Πρωτ. 10721/27.05.2010

Προς Υπουργό:

- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

 

Με μια πράξη που θα το χαρακτηρίζει,  "τίμησε" το Υπουργείο Παιδείας και η ηγεσία του, την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Ανήμερα, λοιπόν, αυτής της Επετείου, το αρμόδιο Υπουργείο επιλέγει θέμα για τις πανελλαδικές εξετάσεις, που διεξάγονται, με τίτλο «Στου Κεμάλ το σπίτι». Η πράξη αυτή δεν συνιστά απλά προσβολή για τους Πόντιους συμπατριώτες μας, αλλά για όλους τους Έλληνες. Την ώρα που χιλιάδες άτομα διαδήλωναν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας για την τουρκική θηριωδία και απαιτούσαν την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την γείτονα χώρα, το αρμόδιο Υπουργείο επιλέγει οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων της χώρας μας, να αναπτύξουν το συγκεκριμένο θέμα.

Η ενέργεια αυτή του Υπουργείου, μόνο τυχαία δεν είναι. Τα ατοπήματα της ηγεσίας του το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά, μετά από τον διωγμό της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου. Αυτές οι κινήσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας μοιάζουν περισσότερο με ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, παρά με τυχαίο γεγονός. Θα ανησυχούσαμε ακόμη περισσότερο, αν αυτές οι επιλογές περιλαμβάνονταν στο μνημόνιο που υπέγραψε πρόσφατα η Υπουργός Παιδείας με την ομόλογό της από την Τουρκία.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Με ποια κριτήρια έγινε από την Επιτροπή των Εξετάσεων η επιλογή του συγκεκριμένου θέματος, την ημέρα της Επετείου της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού;

Απάντηση Υπουργείου